Начало Здравна медиа Здравни новини Комплексни мерки срещу насилието над медици разработи УМБАЛ Свети Георги

Комплексни мерки срещу насилието над медици разработи УМБАЛ Свети Георги

Комплексни мерки срещу насилието над медици разработи УМБАЛ Свети Георги - изображение

Комплексни мерки за превенция при насилие над медици разработи УМБАЛ „Свети Георги“. Действията са съгласувани със заповедта на главния прокурор Сотир Цацаров в създаването на организация и взаимодействие между прокурорите и центровете за спешна помощ, както и техните подразпределения в цялата страна.

мерки срещу насилие над медици на УМБАЛ Св. ГеоргиЗдравното заведение е стартирало процедура по поставянето на паник бутони, монтирането на камери и радиостанции на ключови места. Всички инструктиращи прокурори, охрана и полиция ще преминат през инструктаж за използване на средствата, както и инструктаж за прилагането на психологични методи за преустановяване на насилствени действия срещу лекари.

Всички медици са запознати с най-ефективните похвати в трудни ситуации и са получили списък с контакти в случай на нападение. В брошурите се представят характерните признаци, по които може да се разпознае един насилник, варианти за противодействие без физически контакт и моменти, в които може да се потърси допълнителна помощ от охрана или органите на реда.

Документите са раздадени на персонала и в двете бази на болницата.

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: unihosp.com
Снимка: unihosp.com, sheknows.com


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлПсихологияИнтервютаЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиБотаникаЛеченияИсторияСпециалистиСнимкиНормативни актовеОрганизацииЗаведенияЛичностиТестовеГеография