Начало Здравна медиа Здравни новини Конгрес, посветен на предотвратяването на внезапната сърдечна смърт - 29.09. - 01.10.2017

Конгрес, посветен на предотвратяването на внезапната сърдечна смърт - 29.09. - 01.10.2017

Конгрес, посветен на предотвратяването на внезапната сърдечна смърт - 29.09. - 01.10.2017 - изображение

Сдружението по кардиостимулация и електрофизиология в България организира IV Национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология от 29 септември до 1 октомври в столичния хотел „Рамада”

 Конгресът е посветен на най-актуалните теми в електрофизиология и кардиостимулацията. Лектори ще са изявени български специалисти в тази област от кардиологията и известни имена от чужбина. „Очакваме сериозно международно участие, водещи специалисти от Европа, големи имена в областта на електрофизиологията. Ще дойдат да споделят своя опит и наши колеги, работещи зад граница”, обясни председателят на Сдружението по кардиостимулация и електрофизиология в България д-р Васил Трайков.

Фокусът на конгреса е върху новите терапевтични стратегии при предсърдно мъждене, както и върху камерните тахиартмии и внезапната сърдечна смърт. Ще бъдат представени също новости от областта на кардиостимулацията и сърдечната ресинхронизираща терапия.

Основните теми са предсърдното мъждене и внезапната сърдечна смърт и нейното профилактиране. Ще бъдат засегнати и проблемите на кардиостимулацията, катетърната аблация при различни видове аритмии като алтернатива на медикаментозното лечение. Това вече е много напреднала област в електрофизиологията, която се развива изключително бързо.

Повечето пациенти с ритъмни и проводни нарушения се проследяват от клинични кардиолози и общопрактикуващи лекари. Тези специалисти също имат нужда да осъвременят своите знания, да сравнят резултатите на новите с вече утвърдените терапевтични стратегии в електрофизиологията и терапията с имплантируеми електронни устройства.

Конгресът ще завърши с кръгла маса на тема: „Превенция на внезапната сърдечна смърт“.

 Сред темите, по които ще дискутират участниците в кръглата маса са:

  • Проблемът внезапна сърдечна смърт – епидемиология, причини, значимост, социален ефект;

  • Извънболничен сърдечен арест – начини и средства за подобряване на преживяемостта

  • Първична и вторична превенция на ВСС – роля на имплантируемите кардиовертер-дефибрилатори;

  • Фармакоикономически параметри на имплантацията на ICD;

  • Реимбурсация на ICD в страните от ЕС;

  • Резултати от български регистър за вторична превенция на ВСС.

Конгресът е насочен освен към специалистите в кардиостимулацията и електрофизиологията, към общи кардиолози и общопрактикуващи лекари, както и към всеки, който се интересува от тази област на медицината. Има секция и за медицински сестри”, добави д-р Трайков.

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниФизиологияЛюбопитно