Начало Здравна медиа Здравни новини Конкурс за нов директор на Комплексен онкологичен център – Пловдив

Конкурс за нов директор на Комплексен онкологичен център – Пловдив

Конкурс за нов директор на Комплексен онкологичен център – Пловдив - изображение

Общинският съвет в Пловдив ще гласува предложение за стартирането на конкурс за нов директор на КОЦ Пловдив. При събиране на 26 гласа, ще се проведе конкурс на 30 май, както и набирането на кандидати.

Към момента лечебното заведение се управлява от временен директор - проф. Марияна Янева. Тя пое поста след оставката на д-р Красимир Вальов на драматичната сесия на 24 ноември.

В лечебното заведение продължават все още да текат проверки от прокуратурата по повод грешно поставени диагнози и обществени поръчки.

За сформирането на конкурса ще бъде определена комисия в състав от пет души. Главно лице ще е Розалин Петков, заместник кмет по здравеопазване, трима от комисията ще са общински съветници, един член ще е от РЗИ.

Кандидатите трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър" и да имат нужния стаж от минимум 5 години. Те не трябва да са осъждани или лишавани от свобода за умишлени престъпления от общ характер.

От тях ще се изисква да представят концепция за развитието на здравното заведение, след което ще минат на беседа с комисия. Минималната оценка трябва да е 4,50, като всички преминали тази граница участват в сесия на Общинския съвет, който ще трябва да утвърди новия директор.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Марица5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлСоциални грижиПсихологияЛюбопитноИсторияНаправления в медицинатаНаучни публикацииВидеоСпециалистиЗаведенияОрганизацииНормативни актовеАлтернативна медицинаМедицински изследванияКлинични пътекиПрезентации