Начало Здравна медиа Здравни новини Лекари предлагат работодателите да ваксинират служителите си срещу грип

Лекари предлагат работодателите да ваксинират служителите си срещу грип

Лекари предлагат работодателите да ваксинират служителите си срещу грип - изображение

Специалисти по инфекциозни болести предлагат работодателите да имунизират работниците и служителите си срещу грип. Мотивът им е, че едва 3 на сто от българите си поставят противогрипни ваксини.

По време на годишната си конференция в Русе лекарите са обсъдили проблема. Проф. Татяна Червенякова, която е председател на Българското дружество по инфекциозни болести, изразява мнението, че работодателят трябва да има грижата за служителите си. Според нея в страната е необходимо да са ваксинирани 60-70% от хората, за да могат специалистите да овладеят разпространението на грипа, информира БНТ.

Засега все още няма регистриран случай на грипно заболяване в България. Очаква се тази зима да върлува щамът „Мичиган“. Лекарите особено препоръчват да се постави ваксина на децата и на над 65-годишните, защото при тях може да има по-сериозни усложнения.

Малко хора са склонни да се имунизират срещу грип заради известни предубеждения. Тези, които взимат превантивни мерки, предпочитат хомеопатични или природни средства. Специалистите споделят, че противовирусните препарати са добро решение при грип, но само ако се пият при първите симптоми. Важно е когато сме болни, да сме си вкъщи, за да не се разпространява вируса и да не настъпят усложнения.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: wtop.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЛюбопитноЛеченияИсторияВидеоСоциални грижиАлт. медицинаЗдравни съветиАнкетиТестовеЛайфстайлМикробиологияПрезентацииХранене при...Здравни проблемиБотаникаИзследвания