Начало Здравна медиа Здравни новини Лекарствата за рак в Китай поевтиняват

Лекарствата за рак в Китай поевтиняват

Лекарствата за рак в Китай поевтиняват - изображение

Цените на лекарствата за рак в Китай ще бъдат понижени. Джън Исин от националната здравна комисия е категоричен, че това ще се случи чрез преговаряне.

Практиката е успешна, защото след преговори с фармацевтичните компании миналата година 36 медикамента, които са в списъка на здравната каса, са станали по-евтини с близо 50%. Сега властите ще работят за допълването на списъка с още.

Водещата идея е да се облекчат болните и техните семейства. Затова освен евтини лекарства се действа още и целенасочено, за да се ускорят максимално процедурите за одобрението на новите медикаменти, а диагностицирането да бъде по-бързо и качествено.

Другата мярка е свързана с изключително съкратения периода за одобрение на вносните медикаменти. Освободени от мито са 28 лекарства за рак. В същото време в Китай не спират с проучванията, посветени на създаването на лек, който да пребори коварната болест.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: bulgarian.cri.cn
Снимка: rfi.fr

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноИсторияЗдравни съветиПатологияЛайфстайлАлт. медицинаФизиологияАнкетиЛеченияБотаникаСнимкиНормативни актовеИзследванияСпециалистиКлинични пътекиПроизводителиАптекиОрганизацииРецептиСоциални грижиОткритияНаправления в медицинатаГеография