Начало Здравна медиа Здравни новини Медицинският център в Генерал Тошево се сдоби с нов ехограф

Медицинският център в Генерал Тошево се сдоби с нов ехограф

Медицинският център в Генерал Тошево се сдоби с нов ехограф - изображение

Медицински център – 1 в Генерал Тошево, Добрич се сдоби с нов ехограф на стойност 23 000 лева. Средствата са осигурени от бюджета на Общината за 2017 година.

Апаратурата е стационарен ехограф (дуплекс-доплер), последна разработка на SonoScape - S12. Ехографът се характеризира с голям набор от приложения и функции, както и екран с висока резолюция. Отговаря на редица специфични нужди на лекарите. Основно ще се използва от невролога и кардиолога в лечебното заведение.

Новата апаратура ще бъде от изключителна полза за дейността на здравното заведение. Основно ще се проследява кръвотока в извън мозъчните и мозъчните кръвоносни съдове, наблюдаването на скоростта на кръвотока, както и наличието на плаки, определяне дебелината на съдовете и други", коментира неврологът д-р Васил Цветанов.

Община Генерал Тошево обръща особено внимание на здравеопазването и използва всички законови механизми, за да инвестира в доболничната сфера. Една от основните цели е подобряването на здравния статус на жителите от общината.

От ръководството на Общината припомнят, че миналата година бе извършен ремонта на покрива на медицинския център и бе закупен нов хематологичен анализатор за лабораторията.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: dariknews.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСпециалисти