Начало Здравна медиа Здравни новини Медицински център Вс. Николай Чудотворец – Варна с нова апаратура за първокласна очна хирургия

Медицински център Вс. Николай Чудотворец – Варна с нова апаратура за първокласна очна хирургия

Медицински център Вс. Николай Чудотворец – Варна с нова апаратура за първокласна очна хирургия - изображение

Нова апаратура за първокласна очна хирургия започва да функционира от тази седмица в Очен медицински център „Св. Николай Чудотворец“, Варна.

Новите апарати са от последно поколение на американската фирма Abbott. В медицинският очен център ще заработят едни от най-съвременните и надеждни операционни микроскопи, анестезиологични апарати последно поколение, апарати за микро-хирургично отстраняване на вътреочно перде, както и нови операционни столове и специализирани за офталмохирургия операционни маси. Заедно с единствения в страната фемтосекунден лазер Catalys, работещ от преди месеци в клиниката, хирургията на катаракта става по-ефективна и още по-бърза.

Въвеждането на новата апаратура в експлоатация предоставя медицинска лечение и помощ на българските пациенти на едно много високо ниво, което може да се сравни със страни от Европа и САЩ.

Тези апарати към момента са едни от най-добрите за микро-хирургия на окото по света“, коментира д-р Пламен Хубанов, управител на клиниката.

Очен медицински център „Св. Николай Чудотворец“ е единствената към момента клиника в България, която разполага с пълния комплект от надеждна и модерна апаратура за рефрактивна и катарактална хирургия на окото. В края на месеца предстои да се оборудва и клиниката в Бургас със същата свръхмодерна апаратура.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: МЦ „Вс. Николай Чудотворец“ – Варна

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиИсторияПроизводителиЛюбопитноНормативни актовеОткритияГеографияЛеченияЛайфстайлХранене при...ПсихологияЗдравни съветиАптекиЗаведенияОрганизацииСпортБотаникаСпециалистиАлтернативна медицинаМедицински изследванияКлинични пътеки