Начало Здравна медиа Здравни новини Медици от ВМА и от Франция представиха тазобедрено ендопротезиране

Медици от ВМА и от Франция представиха тазобедрено ендопротезиране

Медици от ВМА и от Франция представиха тазобедрено ендопротезиране - изображение

Курс по тазобедрено ендопротезиране преминаха десетки лекари от страната и столицата. Той се проведе във Военномедицинската академия.

Специалистите от Катедрата по ортопедия и д-р Пиер Мартц от Университетската клиника в Дижон и един от водещите френски ортопеди направиха две операции. Всички, които бяха част от курса наблюдаваха интервенциите благодарение на телемост на живо.

Според проф. Неделчо Цачев, който оглавява катедрата във ВМА, идеята е бъде споделен опит, който в последните години навлиза бързо, като става дума за конкретен модел става. Според медиците моделът има своите предимства, едно от които е бързото възстановяване на пациентите.

Обучението, което се проведе днес, беше предназначено само за ортопеди с опит, а не към начинаещи, защото идеята е точно тези специалисти да обогатят практиката си с нови техники.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: vma.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИсторияСнимкиЗдравни проблемиОрганизацииЛюбопитноИзследванияНормативни актовеЗдравни съветиСпортХранене при...ЛеченияПсихологияКлинични пътекиИнтервютаЛайфстайлАнкети