Начало Здравна медиа Здравни новини Младежи от Ротари Клуб Пловдив - Филиопол даряват на Детската хирургия в УМБАЛ - Пловдив апарати за вливания

Младежи от Ротари Клуб Пловдив - Филиопол даряват на Детската хирургия в УМБАЛ - Пловдив апарати за вливания

Младежи от Ротари Клуб Пловдив - Филиопол даряват на Детската хирургия в УМБАЛ - Пловдив апарати за вливания - изображение

Високоспециализирани апарати за дозирано вливане на медикаменти и разтвори ще дарят утре, 9 февруари, на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив тийнейджъри и млади хора от две структурни програми към Ротари клуб Пловдив - Филипопол. Това съобщи началникът на клиниката проф. д-р Пенка Стефанова.

Членовете на програмите „Интеракт Пловдив Филипопол“ – от 12 до 18 години, и „Ротаракт Пловдив Филиопол“ – от 18 до 30 години, са събрали 6800 лева от продажби на изработени от тях коледни сувенири и лакомства. Своите продукти младежите са продавали в периода около Коледа и Нова година на щанд, осигурен им безплатно от Мол „Марково тепе“ в самата сграда на търговския център, и на Немския коледен базар в павилион, безвъзмездно предоставен от Община Пловдив.

Със събраните средства са закупени инфузионни помпи – инфузомати и перфузори, които ще се използват в лечебния процес на Клиниката по детска хирургия.

Снимка: GustoNews

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииАптекиИсторияСпециалистиЛюбопитноЛайфстайл