Начало Здравна медиа Здравни новини Мотористите получават по-тежки травми в пътно-транспортни произшествия

Мотористите получават по-тежки травми в пътно-транспортни произшествия

Мотористите получават по-тежки травми в пътно-транспортни произшествия - изображение

Със затоплянето на времето се увеличават случаите на пострадали при пътни инциденти мотористи. Лекарите предупреждават, че при тях се получават много по-тежки травми в сравнение с останалите участници в пътното движение.

В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ за две седмици са приети повече от 20 души, които били сериозно ранени в катастрофи. Те управлявали мотори и получили комбинирани травми, които налагат дълго лечение и оставят трайни последици върху подвижността и здравето им.

Началникът на Клиниката по хирургия на ръката и реплантация доц. Людмил Симеонов и неговият екип само в рамките на няколко дни трябвало да оперират двама мъже с наранявания на ръцете. Лекарите водили тежка битка не само да запазят горните крайници, но и пациентите да могат да си служат с тях.

Специалистите правят 3 последователни операции на ръцете на 23-годишен моторист. Другият пострадал бил мъж на 32 г., който имал тежко счупване в областта на китката. Мястото е изключително трудно за обработка и възстановяване, защото има много фини кръвоносни съдове и кости. Те изискват отлично прилагане на микрохирургични техники. Освен това стремежът на лекарите бил да възстановят фината моторика на ръката на пациента.

Двамата мъже са в процес на оздравяване, който се развива според очакванията на специалистите.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: news.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиНовиниПсихологияСпортЗаболявания (МКБ)ЛюбопитноИсторияЛайфстайлЗдравни съветиОрганизацииКлинични пътекиСпециалистиИнтервютаИзследванияБотаникаНормативни актовеЛеченияАнкетиЗаведения