Начало Здравна медиа Здравни новини Мъжете не са запознати с рисковете, водещи до безплодие, или ги подценяват

Мъжете не са запознати с рисковете, водещи до безплодие, или ги подценяват

Мъжете не са запознати с рисковете, водещи до безплодие, или ги подценяват - изображение

Канадско изследване показва, че мъжете не познават причините, които водят до безплодие, или ги подценяват. Учените от квебекския Lady Davis институт са направили анкета сред 701 представители на силния пол. Изводите са, че независимо от тяхното образование, възраст или социален статус, почти всички не са запознати с рисковите фактори, водещи до проблем със зачеването.

Господата можели да изброят едва половината от болестите и причините, които влияят на качеството и броя на сперматозоидите. Най-често споменатите от тях били тютюнопушенето, ракът и употребата на стероиди. В графата подценени или неизвестни попаднали диабетът, системното каране на колело, сърдечносъдовите заболявания, както и държането на лаптопа в скута.

Ниската информираност на мъжете относно безплодието и факторите, водещи до него, е плод на тяхната склонност да не задават въпроси, свързани със здравето им. Близо 60 на сто от анкетираните после изявили желание да научат повече за рисковите фактори, а една трета от тях се обезпокоили за състоянието си.

Според специалистите броят на мъжете, които имат проблеми с репродуктивността, се е увеличил през последните 20 години значително. Затова повече от всякога господата трябва да са наясно с проблемите и причините за тях, за да ги избягват и съответно лекуват, пише Новите родители.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: picdn.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноМедицински изследванияСпортИсторияСоциални грижиАлтернативна медицинаЗдравни съветиЗдравни проблемиБотаникаОрганизацииИнтервютаСнимкиСпециалистиЗаведенияЛайфстайлПсихологияФизиологияАнкетиХранене при...Клинични пътекиТестовеДиетиЛеченияАнатомия