Начало Здравна медиа Здравни новини Ново лекарство преработва скоростно алкохола

Ново лекарство преработва скоростно алкохола

Ново лекарство преработва скоростно алкохола - изображение

Коктейл от ензими, които преработват скоростно алкохола, създадоха учени от Масачузетския технологичен институт.

Новият медикамент е тестван успешно при опитни мишки, а резултатите от тестовете показват, че действието му може да се сравни с милиони чернодробни клетки в стомаха

Създателите на лекарството са Йънфън Лу, който е професор по химично и биомолекулярно инженерство в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, и Чън Джи - професор по биохимия и молекулярна биология в Университета на Южна Калифорния. Изобретението им представлява нанокапсули, които съдържат два ензима. Единият от тях обаче е охидаза и се комбинира с  водороден пероксид , което е опасно и по тази причина трябва да се съчетае с друг ензим, който да разгражда водородния пероксид.

Тестовете на "коктейла" показват, че мишките, инжектирани с него, изтрезняват много по-бързо от останалите.

Разработката все още не е готова да бъде тествана върху хора, но според екипа тя може да доведе до съзадаване на нов клас медикаменти, който да действа като противоотрова срещу алкохола.

"Лекарството може да се приема в най-проста форма - като хапче. Нанокапсулите действат като унищожител на алкохола в стомаха. Това е все едно да имате милиони чернодробни клетки в стомаха си, които скоростно разграждат алкохола", допълва проф. Лу.

Снимка: emaze.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлЛеченияЛюбопитноРецептиСпортСнимкиНовиниПсихологияИсторияХрани и ястияЗдравни съветиОрганизацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияЗдравни проблемиСоциални грижиЕ-тата в хранитеБотаника