Начало Здравна медиа Здравни новини Няма да продават болниците от групата на „Аджибадем“ В България

Няма да продават болниците от групата на „Аджибадем“ В България

Няма да продават болниците от групата на „Аджибадем“ В България - изображение

Турските собственици, които държат 62% от активите и са основният акционер в холдинга „Аджибадем“, няма да продават българските клиники от групата. Когато стана ясно, че те имат такива намерения преди няколко месеца, го направиха с аргумента, че икономическата ситуация в Турция е влошена. Сега обяснението за отказа от продажба е, че тя се подобрява и няма необходимост от средствата, които сделката щеше да донесе.

Само преди месец от холдинга дадоха нужната информация на всички, проявили интерес към сделката.

Екипът на клиниките у нас е информиран за решението. В писмото се подчертава, че нарастващата финансова стабилност в Турция и все по-малкият валутен риск са в основата на решението процесът на продажба да бъде прекратен.

От Аджибадем Сити Клиник съобщиха, че през следващата година инвестиционният план на групата е на стойност 18 000 000 лв., предназначени за технологии и подобряване на сградния фонд в лечебните завеедния.

Акционери в дружеството са още и българи, които държат 23% и сред които е съсобственикът на „Градус“ Ангел Ангелов, а други 15% са собственост на подразделение на Световната банка – Международната финансова корпорация.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: medicalnews.bg
Снимка: Acibadem City Clinic Болница Токуда

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиЗаведения