Начало Здравна медиа Здравни новини Откриха метамфетамини в безалкохолни напитки в Мексико

Откриха метамфетамини в безалкохолни напитки в Мексико

Откриха метамфетамини в безалкохолни напитки в Мексико - изображение

Откриха метамфетамини в безалкохолни напитки 7up в Мексико, причина за смъртта на един човек и разболяването на седем други, предава Coloradoan.

Здравните власти в Аризона публикуваха на 20 септември изявление за напитките с метамфетамини и предупреждават местни и пътуващи граждани за възможното замърсяване, съобщава Live Science.

Лекари и токсиколози от спешните отделения са в готовност от възможна вълна на заболели потребители. Консумирането на замърсени напитки може да бъде опасно за живота, алармират медиците в изявлението. Приемът може да предизвика внезапни симптоми, дразнене, необичаен вкус в устата и гърлото, усещане за парене, гадене, повръщане, затруднено дишане, ускорен сърдечен ритъм.

Все още не е ясно как метамфетамините са попаднали в безалкохолните напитки. Замърсяването е открито в 2-литрови бутилки 7up в Мексикали.

Към момента разследването продължава. Здравните власти от най-северния щат на Мексико – Долна Калифорния поясняват, че продуктите вече са изтеглени от веригите.

Нито един от продуктите на 7up, които са разпространява в САЩ, не са засегнати от проблема“ заяви говорителят на компанията, дистрибутор за САЩ, предава Coloradoan.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Cheapism.com Blog


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиЛайфстайлРецептиИсторияЛюбопитноНовиниСнимкиХранене при...Храни и ястияАлт. медицинаАнкетиДиетиБотаникаСпорт