Начало Здравна медиа Здравни новини Откриха обновената клиника по анестезиология и интензивно лечение в Пловдив

Откриха обновената клиника по анестезиология и интензивно лечение в Пловдив

Откриха обновената клиника по анестезиология и интензивно лечение в Пловдив - изображение

В пловдивската университетска болница „Св. Георги“ откриха официално обновената клиника по анестезиология и интензивно лечение и преместената в база 2 клиника по нервни болести. 

По време на церемонията, на която присъства и премиерът Бойко Борисов, изпълнителният директор проф. Карен Джамбазов заяви, че общата сума, инвестирана в обновяването, е почти седем милиона лева. От тях над три и половина милиона са предоставени от държавата, а останалите са средства на здравното заведение.

Клиниката по анестезиология е не само технически обновена, но и снабдена с модерно оборудване и специално обзавеждане. Преместването на клиниката по нервни болести дава възможност за много по-ефективно й взаимодействие с останалите болнични структури и много по-бързото й със спешното отделение. Идеята е скоро там да бъде създаден високотехнологичен мозъчносъдов център, който ще обслужва целия Южен централен район.

Напълно реконструирани са и асансьорите в хирургичния блок. Новите отговарят на съвременните изисквания, изключително сигурни са и ежедневно могат да извозват 5500 души колкото е потокът през деня.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: Mega Communication

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноИсторияНормативни актовеЗаведенияСнимкиОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииСоциални грижиКлинични пътекиАптекиАнкетиЛечения