Начало Здравна медиа Здравни новини От 1 април 2019-а МЗ ще работи по нов Устройствен правилник

От 1 април 2019-а МЗ ще работи по нов Устройствен правилник

От 1 април 2019-а МЗ ще работи по нов Устройствен правилник - изображение

Проектът за новия устройствен правилник на здравното министерство е публикуван за обществено обсъждане. Той трябва да започне да се прилага от началото на април, а една от важните задачи са преустройството и оптимизацията.

Една от промените е свързана с обособяването на дирекция „Електронно здравеопазване“ и това е част от работата по неговото прилагане, по въвеждането на здравната информационна система както и електронните административни услуги. 11 души ще бъде екипът на новата дирекция.

Сред другите промени са разделянето на дирекцията по административните дейности на две – „Човешки ресурси“ и „Стопански дейности“. Специален отдел ще се занимава със сигурността на информацията и защитата на данните, а дирекцията, която до момента планираше, анализираше и осъществяваше контрол ще бъде закрита.

Предвижда се общо увеличение на щата във ведомството с 23 бройки.

Става ясно, че в регионалните здравни инспекции ще има 18 щата по-малко. След закриването на фонда за лечение на деца вече няма да съществуват и неговите десет бройки. В същото време Съвета по цени и реимбурсиране на лекарствата ще нарасне с пет щата.

Ще настъпят промени и във функциите на различните дирекции и отдели, свързани с по-доброто разпределение на работата и с нейната ефективност.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Новини