Начало Здравна медиа Здравни новини Предлагат създаване на Детски Омбудсман, който да се занимава само със защитата на правата на децата

Предлагат създаване на Детски Омбудсман, който да се занимава само със защитата на правата на децата

Предлагат създаване на Детски Омбудсман, който да се занимава само със защитата на правата на децата - изображение

Да бъде създаден Детски Омбудсман, който да се занимава само със защитата на правата на децата, предлага Съветът на децата.

Консултативният орган към Агенцията за закрила на детето представи свои предложения за подобряване спазването на детските права в България след двудневно заседание.

Сред предложенията са:

- предприемане на мерки за борба с домашните наказания за деца;

- намаляване на детската бедност;

- предотвратяване на ранни бракове.

"Считаме, че е необходимо създаването на отделен орган, за да може да се обръща по-голямо внимание. Чисто физически е невъзможно едно лице да може да си върши работата и да отговаря за всички от своите ресори. Такова внимание ние считаме, че би било добре за децата", заяви зам.-председателят на съвета Михаела Романова.

Съветът на децата прие поканата на социалния министър Зорница Русинова да участва и в инициатива за набиране на доброволци. Те ще помагат на децата от институции в ученето на уроци и на самотни възрастни хора, които имат нужда от помощ вкъщи.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноАнкетиНовиниОрганизацииНормативни актовеИсторияСпортРецептиХранене при...ТестовеАлт. медицинаИнтервютаОбразованиеЗаведенияСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника