Начало Здравна медиа Здравни новини През 2030 година пушенето ще убива с 30 на сто повече хора

През 2030 година пушенето ще убива с 30 на сто повече хора

През 2030 година пушенето ще убива с 30 на сто повече хора - изображение

През 2030 година пушенето ще убива с 30 на сто повече хора в сравнение със сега, а разходите на глобалната икономика, свързани с тютюнопушенето, ще надвишат 1 трилион долара годишно, показва проучване на Световната здравна организация и американския Национален институт за борба с рака.

Разходите далеч превишават глобалните приходи от данъците над тютюна, оценени от СЗО на около 269 милиарда долара през 2013-2014 г.

Според проучването броят на смъртните случаи, свързани с тютюнопушенето, се очаква да нараснат от около 6 милиона годишно на около 8 милиона през 2030 г. Над 80 процента от тях вероятно ще бъдат в страните с ниски и средни доходи.

"Някои от евтините и ефикасни начини за намаляване на тютюнопушенето са повишаване на цените и акцизите над тютюна, цялостна политика за ограничаване на пушенето, пълна забрана над рекламата на тютюневи изделия и предупреждения на цигарените опаковки", е посочено още в доклада.

Снимка: 1News.md

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниЗдравни съветиЛеченияЛайфстайлОрганизацииСнимкиНормативни актовеСпортХранене при...Социални грижиИнтервютаАлтернативна медицинаТестовеЗаведенияАнкетиОбразованиеИсторияРецептиОткритияПроизводителиКлинични пътекиБотаника