Начало Здравна медиа Здравни новини Природолечители искат закон за неконвенционалната медицина

Природолечители искат закон за неконвенционалната медицина

Природолечители искат закон за неконвенционалната медицина - изображение

Природолечители искат да се приеме закон, който да регламентира съвместното прилагане на неконвенционалната с традиционната медицина. Целта е да се позволи на хората да избират дали с класически или с алтернативни методи да се лекуват.

Мотивът на природолечителите е, че неконвенционалната медицина може да бъде добро средство, което допълнително да даде полезни начини, които да доведат до оздравяване. Прокрадва се и идеята за създаване на център към Министерството на здравеопазването, който да предоставя лицензирана алтернативна терапия на пациенти, изявили желание да се лекуват по този метод. Според лечителите подобна структура би прекъснала порочните практики, които са масово разпространени и се предлагат от измамници.

Съвместното използване на неконвенционална и класическа медицина ще даде сигурност на българския пациент според природолечителите. Условието е двата вида терапия да се прилагат заедно, защото има различни случаи, в които са необходими животоспасяващи средства на момента или подаване на кислород, с които лечителят не разполага. А продуктите, идващи от природата, чистият въздух, режимите на хранене и минералните води допринасят за по-бързото и щадящо постигане на крайната цел – оздравяване на пациента.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: dariknews.bg
Снимка: nbn.org.il

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниАлт. медицинаЗдравни съветиСоциални грижиЛайфстайлСнимкиАнкетиНормативни актовеСпортЛюбопитно