Начало Здравна медиа Здравни новини Програма Проследяващо отслабване

Програма Проследяващо отслабване

Програма Проследяващо отслабване - изображение

Често диетите, препоръчани от приятел или прочетени в интернет, не действат. Нещо повече, дори могат да влошат здравословното ви състояние. Повечето програми, които се предлагат на пазара като индивидуални режими всъщност се съставят от софтуеър въз основа на отговори, които човек дава в кратък въпросник. Те рядко имат траен резултат, а понякога могат и да навредят, ако страдате от някои "скрити" състояния като метаболитен синдром или проблеми с щитовидната жлеза.

След години теоретичен и практически опит известната диетоложка д-р Мария Николова предлага на пациентите си научен подход, синтезиран в специална триразова програма. В основата на успеха са точните измервания, които се правят чрез импедансометър и личният хранителен режим. Голямо преимущество е, че д-р Николова реално се среща с пациента и в продължителен разговор научава спецификите на неговия начин на живот, организъм, здравословни проблеми.

Програмата й максимално доближава до идеалното тегло, но и успешно задържа добрите резултати във времето. Индивидуалният хранителен режим д-р Николова съобразява както с това, което човек обича да похапва, така и с полезните за съответната възраст и пол храни. В него са посочени видът храни, количеството и последователността им на прием. Планът е лесен за спазване, защото е "изработен по мярка" за всеки отделен човек, и отговаря на неговия начин на живот и навици. Всеки пърноначален преглед започва с импедансометричното изследване, което определя началната точка, от която се тръгва. Установява се телесен състав – процентът на мазнини, процентът водно съдържание, мускулна маса в килограми, висцерална мастна тъкан, минерално костно съдържание, метаболитна възраст, ниво на физическа активност, основна обмяна, телесно тегло. При всяко следващо посещение в диетологичния кабинет със същия уред се следи напредъка на пациента. Ценното в програмата е съобразяването й с придружаващи заболявания и метаболитни смущения.

Тъй като процесът изисква време, консултациите са три, разположени в персонален режим на проследяване. Пакетът от три консултации (които съобразно възможностите на всеки пациент могат да са лични, телефонни или чрез електронна поща) е на стойност 160 лв. По време на програмата за редукция на тегло пациентът задава всички въпроси, които изникнат междувременно, и получава адекватни и бързи отговори от своя диетолог. Д-р Николова променя режима при необходимост в течение на програмата, защото обръща индивидуално внимание на всеки свой пациент. 

Запазете предварително час за първия преглед на телефон: 02/ 439 3131, Хил клиник.

Източник: Хил клиник
Снимка: Хил клиник

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПрезентацииИнтервютаСпециалистиВидео