Начало Здравна медиа Здравни новини Системата за радиохирургия бе приложена и върху тумори на подвижни органи

Системата за радиохирургия бе приложена и върху тумори на подвижни органи

Системата за радиохирургия бе приложена и върху тумори на подвижни органи - изображение

Лечение на хора със злокачествени образувания на подвижни органи осъществиха специалистите от пловдивската Университетска болница „Свети Георги“. Става дума за двама мъже с карцином на простатата и един с тумор на гръбначния стълб.

В началото медиците лекуваха доброкачествени и злокачествени образувания само на неподвижни органи, но сега разширяват обхвата и с подвижни. Този вид е възможен след поставяне на импланти, които се слагат около тумора на меките тъкани и служат за ориентир по време на облъчването.

Болницата е единственото здравно заведение в страната, което разполага със системата за радиохирургия Cyberknife Accuray, а използването й стартира през април миналата година. Благодарение на това вече не е нужно пациентите да ходят в Европа, което и забавя, и оскъпява лечението. 28 души до момента са се възползвали от иновативната техника .

Наличието на клинична пътека прави лечението с киберножа безплатно за здравноосигурените.
За да бъдат приети документите, хората трябва да заявят желанието си на телефони: 032 602 330 и 0887 705 636, а от здравното заведение уверяват, че е нужна седмица, за да ги прегледат.

Киберножът е метод, който се характеризира с това, че е бърз, безкръвен, но и безболезнен и щади много повече здравите органи.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: megacommunication.net

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниКлинични пътекиПатологияСнимкиЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлИнтервютаАлт. медицинаЗдравни съветиЛеченияИсторияИзследванияНормативни актовеБотаникаСпециалисти