Начало Здравна медиа Здравни новини Следващата седмица ще изпишат болния от западнонилска треска

Следващата седмица ще изпишат болния от западнонилска треска

Следващата седмица ще изпишат болния от западнонилска треска - изображение

Състоянието на мъжа, който се оказа и първия случай на западнонилска треска у нас, се подобрява и следващата седмица той ще се прибере в дома си, информираха от пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“.

Пациентът, който е на 55 години, е напълно адекватен, чувства се добре, но все още има лека пареза на крака, която ще премине, уверяват от здравното заведение и поясняват, че човекът постъпва в тяхната клиника по хирургия заради повръщане, разстройство и болки в корема.

Неразположението се появило два дни, след като се върнал от екскурзия в Турция.

Вече в отделението той вдигнал висока температура. След консултациите с различни специалисти и изразеното им съмнение, че става дума за възпаление на мозъка – паненцефалит, направили нужните изследвания. Скенерът и ядрено-магнитният резонанс доказват категорично, че диагнозата е вярна.

Лечението продължава, а междувременно от болницата изпращат и проби в националната референтна лаборатория, откъдето преди ден съобщиха, че става дума за западнонилска треска.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: unihosp.com
Снимка: dcnews.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

БотаникаЗдравни съветиФизиологияНовиниХранене при...ИсторияАлт. медицинаКлинични пътекиЛюбопитноЛеченияПатологияМикробиологияЗаболявания (МКБ)ИзследванияСпортПсихологияЛайфстайлСнимкиОрганизацииСпециалисти