Начало Здравна медиа Здравни новини Старозагорският лекар с фалшива диплома по кардиология практикува в Бургас

Старозагорският лекар с фалшива диплома по кардиология практикува в Бургас

Старозагорският лекар с фалшива диплома по кардиология практикува в Бургас - изображение

Старозагорският д-р Иван Вуцов, чието име скандално нашумя заради фалшивата му диплома по кардиология, в момента практикува в МБАЛ "Бургасмед".

Служителка в лечебното заведение, която отговаря на телефонните обаждания към болницата, потвърди, че той работи от около месец в лечебното заведение.
През миналия месец главният секретар на здравното министерство проф. Пламен Кенаров заяви, че ще бъде поискано от Българския лекарски съюз да се отнемат правата на лекаря.

Председателят на Централната етична комисия д-р Петър Загорчев обаче посочи, че писмо с такова искане не е постъпвало при него.
От РЗИ отказват да заличат д-р Вуцов от регистъра си и той продължава да практикува като кардиолог. По скандалния случай отказва да се произнесе и старозагорската районна колегия на БЛС.

Появиха се и защитници на лекаря, които посочват, че д-р Вуцов има неоспорима диплома по "Вътрешни болести" и много хора са лекувани успешно от него в Стара Загора.

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиИсторияСпециалистиСпорт и туризъмОбразованиеЗаведенияАптекиСпортОрганизацииЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСоциални грижиНормативни актовеЛичностиТестовеГеографияАнкети