Начало Здравна медиа Здравни новини Стартира Световният месец за борба с рака на гърдата

Стартира Световният месец за борба с рака на гърдата

Стартира Световният месец за борба с рака на гърдата - изображение

Стартира Световният месец за борба с рака на гърдатаоктомври. По този повод в неделя фасадата на Националния дворец на културата в столицата бе осветена в розово. Това постави и началото на информационно и профилактична кампанията през целия месец, която ще се проведе за пета поредна година. Основни инициатори са Първа САГБАЛ „Света София“, съвместно с Фондация „Една от 8“ и Столична община.

В кампанията ще участват и специалисти от 12 здравни заведения от различни градове в страната – София, Варна, Пловдив, Стара Загора и Пловдив, които ще започнат масова профилактика до края на октомври.

На 5 октомври в зала "Официална" на Столична община от 13:00 ч. ще се проведе пресконференция, в която ще участват партньорите на инициативата и ще бъдат обявени всички здравни заведения, включили се в инициативата, както и графиците на безплатните прегледи за рак на гърдата.

Кампанията се осъществява и с подкрепата на Националния дворец на културата, „Вега Медикал”, „Новартис”,„Астра Зенека“, както и медиите Радио Фокус и Българска национална телевизия.

Ракът на гърдата е сред най-честите онкологични заболявания при жените. В месеца за борба срещу заболяването специалистите припомнят, че ракът е лечим, ако е диагностициран в най-ранна фаза. Лекарите препоръчват редовна профилактика и отговорност от страна на пациентите. Важна част от добрата превенция е здравословният начин на живот, физическата активност, подбраната храна, ограниченото количество алкохол, цигари и сънотворни лекарства. Желателно е всяко неразположение на организма и притеснения около гърдите на една жена да бъдат своевременно консултирани със специалист.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Saqlamheyat.az

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноНормативни актовеЗдравни съветиСоциални грижиОрганизацииСпортИсторияЛеченияХранене при...ИнтервютаЛайфстайлСнимкиПатологияВидеоИзследванияАлт. медицинаЗдравни проблемиБотаника