Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ - Варна вече предлага пълен цикъл за диагностика и лечение на онкологични заболявания

УМБАЛ - Варна вече предлага пълен цикъл за диагностика и лечение на онкологични заболявания

УМБАЛ - Варна вече предлага пълен цикъл за диагностика и лечение на онкологични заболявания - изображение

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков отчете на заключителна пресконференция във Варна изпълнението на проект за изграждане и оборудване с най-високотехнологична апаратура на Онкологичния и лъчетерапевтичен център в Университетската болница "Света Марина".

С приключването на проекта и въвеждане в експлоатация и на третия линеен ускорител за радиохирургия, на практика морската столица се превръща в модерен и високотехнологично оборудван център за лечение на онкологични заболявания, а Университетската болница във Варна е единственото лечебно заведение у нас, предлагащо пълен цикъл за диагностика и лечение на най-тежките заболявания. 

Тя е напълно оборудвана и комплектована за комплексно лечение на онкоболни пациенти, включващо диагностика на туморите с ендоскопски центрове, модерни скенери, ядрено-магнитен резонанс, позитронно-емисионна компютърна томография, собствен циклотронен комплекс, модерна патоанатомия с имунохистохимия и молекулярно-генетичен анализ на туморите, персонализирана медицина, безкръвни хирургични интервенции с 3D лапароскопска апаратура, индивидуализирана химиотерапия и модерно и ефективно лъчелечение. Лекари, специализирали и работили в целия свят консултират и лекуват пациентите във Варна.

Лъчетерапевтичният център в "Св. Марина" е единственият център в България с 3 линейни ускорителя от най-високо поколение. Двата ускорителя приемат и лекуват пациенти от април 2015г. Третият линеен ускорител, който предстои да започне да работи с пациенти в началото на 2016г. е високотехнологичен линеен ускорител с възможност за радиохирургия, единствен по рода си в страната, който съчетава всички възможности на линеен ускорител, кибер нож и гама нож. Това е именно апаратът, заради който много български пациенти пътуваха за лечение в чужбина. Сега Университетската болница "Св. Марина" във Варна може да приеме тези пациенти, а лечението им е напълно безплатно, покрито от здравните им осигуровки.

Друга стратегическа придобивка за Университетската болница "Св. Марина" във Варна е най-модерния стерилизационен център в България, който разполага с разнообразни машини за стерилизация и дезинфекция на материали, хирургически инструменти и ендоскопска апаратура и новият апарат за магнитнорезонансна томография от съвсем ново поколение. Той е с двойно по-силно магнитно поле, което позволява повишени диагностични възможности, по-добра пространствена разделителна способност, съкратено време на изследване и като цяло по-добър комфорт за пациента.

С този апарат се затваря и цикълът на образната диагностика в УМБАЛ "Св. Марина" така, че в нея вече няма да има диагностична процедура, която да не може да се извърши на присъщото за заведението високо ниво.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноКлинични пътекиСпециалистиЗаведенияОрганизацииИсторияНормативни актовеСоциални грижиЛеченияДиетиАнкетиНаправления в медицинатаНаучни публикацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияПрезентацииПсихологияЛайфстайлСнимкиИнтервютаХранене при...Здравни съветиБотаникаГеографияЛичностиСпортОбразованиеСпорт и туризъмАптеки