Начало Здравна медиа Здравни новини УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас привлече специалист по фетална медицина с богата практика в Лондон

УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас привлече специалист по фетална медицина с богата практика в Лондон

УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас привлече специалист по фетална медицина с богата практика в Лондон - изображение

Търсеният в чужбина специалист по фетална медицина д-р Борис Стоилов вече е част от екипа акушер-гинеколози на УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас.

Специализирал в Лондон под ръководството на доайена на феталната медицина в света проф. Кипрос Николаидес, от 2009 г. д-р Стоилов работи в частни и държавни здравни заведения във Великобритания. От тогава е и регистрацията му в британската съсловна организация на лекарите (General Medical Council).

От август д-р Борис Стоилов извършва редовни прегледи с 4 D ехограф – ехографски скрининг за евентуални усложнения на бременността и аномалии на плода, и консултира бъдещи майки в първата университетска болница в Бургас.

С помощта на четириизмерния ултразвуков скенер (4D) специалистите по фетална медицина могат да огледат детето в матката до най-дребните детайли и ако е необходимо да съставят план за неговото лечение, още преди да се появи на бял свят. С Доплер режима може да се види движението на кръвта в сърцето и кръвоносните съдове на плода, както и в пъпната връв, плацентата и матката. Това позволява да се установят и предотвратят състояния, които могат да застрашат живота на плода.

"Висококачествената апаратура играе важна роля в диагностиката, но от съществено значение са опитът и знанията на специалиста, за да може да изгради и постави конкретната диагноза и поведение след извършване на прегледа. Очите могат да видят само онова, което мозъкът знае. Феталната медицина трябва да се практикува от специалисти, които са преминали практическо и теоретично обучение не по-малко от две години", коментира д-р Стоилов.

"Целият процес на обстойно проследяване на бременността обикновено започва между 11-14 гестационна седмица, но може и по-рано, и завършва с раждането", обяснява д-р Стоилов.

Основните прегледи се извършват в 11-14 г. с., 20-22 г. с. и 36 г. с. В 11-14 седмица се определя точния срок на бременността и вероятния термин на раждане, като се измерва плода, извършва се ранна фетална морфология и се правят няколко скрининги, сред които е и скринингът за синдром на Даун.

В 20-22 г. с. се оглеждат всички органи и системи на плода с голямо внимание, за да се определи правилното му развитие и растеж.

В 36 г. с. е важно да се определи предлежащата част, позицията на плацентата, растежа и кръвоснабдяването на плода, и околоплодната течност, които са маркер за здравословното му състояние в утробата.

Следващите дати за преглед при д-р Борис Стоилов са 23,24 и 25 август. Час можете да запазите на регистратура, на тел. 056/ 896262.

Снимка: УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиКлинични пътекиНормативни актовеИсторияОрганизацииОбразованиеСпорт и туризъмЛюбопитноАптекиЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиАлтернативна медицинаПсихологияСпортСоциални грижиНаучни публикацииЛеченияЗдравни проблемиФизиологияМедицински изследванияПроизводителиХранене при...ИнтервютаБотаникаНаправления в медицинатаТестовеЛичностиОткритияГеография