Начало Здравна медиа Здравни новини Умираща от анорексия актриса: Никоя болница не ме приема

Умираща от анорексия актриса: Никоя болница не ме приема

Умираща от анорексия актриса: Никоя болница не ме приема - изображение

37-годишната американска актриса Рейчъл Фарок, която е болна от анорексия, пусна сърцераздирателно видео в интернет с молба към обществеността да спаси живота й.

При ръст от 170 см, тя тежи малко над 20 килограма и е близо до смъртта, но нито една болница не иска да я приеме заради критично ниското й тегло.
Във видеото жената, която се бори с анорексия нервоза повече от 10 години, описва борбата си с животозастрашаващото състояние.
Фарок споделя, че състоянието й се е влошило сериозно в последните месеци, като тя изпитва трудности да диша и да се придвижва сама.
Нейният съпруг се принуждава да напусне работа, за да й стане 24-часов болногледач.

"Има една болница в страната, която може да ми помогне, но шансовете са много малки. Нуждая се от вашата помощ", споделя Рейчъл.

Нейната тъжна история с болестта започва след невинно желание за загуба на няколко килограма, но точно тогава жената губи работата си и анорексията я поглъща.
Сега тя моли за помощ, за да спаси живота си и да бъде отново същата красива, жизнена и енергична жена, каквато е била преди.

Анорексията е хранително разстройство, което се характеризира с необичайно ниска телесна маса и интензивен страх от напълняване. Страдащите от болестта обикновено имат изкривена представа за техните тела, като в по-тежки случаи се стига до смърт.5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияНовиниХранене при...ЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСпортАлт. медицинаБотаникаИнтервютаЛеченияЗаведения