Начало Здравна медиа Здравни новини Учени от МУ-Пловдив спечелиха престижна награда в Лондон

Учени от МУ-Пловдив спечелиха престижна награда в Лондон

Учени от МУ-Пловдив спечелиха престижна награда в Лондон - изображение

Екип от млади учени начело с проф. д-р Нешка Манчорова от факултета „Дентална медицина“ на Медицинския университет в Пловдив представи научна презентация по време на форума за научни изследвания „Проф. Роберт Франк“ в Лондон.

Научната надпревара преследва една основна цел, свързана с откриването и поощряването на млади изследователи от Стария континент за техните важни и новаторски идеи.

Състезанието има ясно определени правила, по които се провежда. Любопитен акцент е, че в представянето не бива да има видео или анимация. Журито изслушва, а след това задава въпроси и диалогът постепенно преминава в дискусия. Преди да стигне до тук екипът от града по тепетата е преминал и през селекция, след която до реалното състезание са допуснати седем университета. Освен българския в научната надпревара се включват италиански, германски, английски, белгийски и египетски висши училища.

Авторският колектив, подготвил представянето, е в състав Теодора Къртева, Нешка Манчорова, Екатерина Къртева, Донка Кескинова и Стоян Владимиров и заслужено е отличен с престижната втора награда в категорията „старши клинични изследвания“.

От пловдивския Медицински университет са категорични, че отново са показали лидерските си позиции в областта на научните изследвания. Знак за това е не само полученото отличие, но и факта, че факултетът се включва в надпреварата с 16 доклада.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mu-plovdiv.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛайфстайлСнимкиСоциални грижиЗдравни съветиЛюбопитноЛичности