Начало Здравна медиа Здравни новини Учени получиха обнадеждаващи резултати срещу вируса Зика

Учени получиха обнадеждаващи резултати срещу вируса Зика

Учени получиха обнадеждаващи резултати срещу вируса Зика - изображение

Учени получиха обнадеждаващи резултати от комбинация на три антитела при предпазване на маймуни от заразяване с вируса Зика. Идентифицираните антитела са от организма на пациент от Южна Америка - SMZAb1, SMZAb2 et SMZAb5. Специалистите са приложили комбинацията от антителата на примати, един ден преди да бъдат подложени на контакт с вируса. Специалистите са били приятно изненадани от резултатите на профилактичното лечение, което е блокирало заразяването със Зика при животни, предава БГНЕС.

Обнадеждаващите резултати дават основание да се счита, че лечението е подходящо за превенция и лечение на вируса Зика по време на бременност“, заяви професор Дейвид Милър в медицинската школа на университета в Маями.

Специалистите по проекта смятат, че резултатите от изследването позволяват да се премине към следващо ниво от експериментите, а именно опити върху хора.

Вирусът Зика се предава от комари и се разпространи много в Латинска Америка, южните части на САЩ, Карибите още през 2015г., 2016г. Поради развитието на установени малоформации на плода при бременни жени, вирусът предизвика сериозна безпокойство и наложи спешни мерки в световен мащаб.

По статията работи: Велина Неделчева

Снимка: Noticias


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ФизиологияНовиниИсторияИзследванияЛюбопитноСпортСоциални грижиЗдравни съветиОрганизацииЛеченияНормативни актовеХранене при...Интервюта