Начало Здравна медиа Здравни новини Учени: Следващият голям пробив в медицината трябва да се търси в градските паркове на Ню Йор

Учени: Следващият голям пробив в медицината трябва да се търси в градските паркове на Ню Йорк

Учени: Следващият голям пробив в медицината трябва да се търси в градските паркове на Ню Йорк - изображение

Учени от Университета "Рокфелер" са на мнение, че градските паркове в Ню Йорк са добро място за търсене на следващия голям пробив в медицината.

Изследването на американските биолози е публикувано в бюлетина на Националната академия на науките на САЩ и показва наличието на генетичен материал от нови видове бактерии в почвата на централните паркове в града, който би могъл да се окаже окаже основа на нови антибиотици и лекарства за лечение на най-тежките заболявания при хората.

"Бактериите в природата са непознати организми, които не са били отглеждани в лаборатория, но в генетичните им кодове може да се крият формули за преборване на конкретни видове клетки", обясняват биолозите. Изследванията им показват, че пръстта на Ню Йорк е богата на микроорганизми, които биха били от полза в научните експерименти и в търсенето на нови лекарства. Анализът на почвата в Сентрал парк е показал наличие на над 80 процента непознати и неизследвани видове бактерии с такъв потенциал.

Почвата на Стейтън айлънд е особено богата на бактерии, а в Проспект парк в Бруклин живеят колонии от бактерии, чиито гени в момента се тестват в над 20 нови медикамента. В Проспект парк е открита и бактерия със същия генетичен код като открития преди около 10 години компонент рапамицин, който вече е утвърден като вещество, което предотвратява отхвърлянето на органи след трансплантация.

За учените обаче предстои най-трудната задача да отделят и направят анализ на всяка открита бактерия, за да намерят тази, която ще бъде от полза за медицината.

Снимка: saojoseviagens.com.br

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияЛайфстайлЛюбопитноЛичностиОткритияГеографияСнимкиЛеченияХранене при...Здравни съветиМедицински изследванияКлинични пътекиСоциални грижиБотаникаНаправления в медицинатаОрганизацииАлтернативна медицинаЗаведенияНормативни актовеСпециалистиТестовеОбразованиеПроизводителиСпорт