Начало Здравна медиа Здравни новини Учени с огромна крачка напред в борбата с парализата

Учени с огромна крачка напред в борбата с парализата

Учени с огромна крачка напред в борбата с парализата - изображение

Учени успяха да докажат, че могат да възвърнат функциите на невроните при увреждания на гръбначния мозък със специфичен протеин, който вече се произвежда от организма.

Новото изследване е на университета "Тафтс" в Бостън и е публикувано в Бюлетин на Националната академия на науките, като засега е изпробвано само върху лабораторни плъхове.

Стимулирайки увредения гръбнак на животните с протеина Artemin, нервните окончания нарастнали с удивителните 4 сантиметра само след 4 седмици на лечение. Освен това регенерираните неврони били в състояние да предават сигнали по цялата си дължина.

Лекарите подчертават, че макар постигнатото от тях да е огромен успех, все още предстои много работа и считат, че това е голяма крачка напред в борбата и с парализата.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпортНовиниЛюбопитноИсторияКлинични пътекиСнимкиХранене при...ПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиБотаникаАлт. медицинаЛеченияЗаведенияНормативни актовеГеографияСпециалистиОбразованиеОрганизацииСоциални грижиТестовеНаправления в медицинатаПроизводителиЛичностиОткрития