Начало Здравна медиа Здравни новини Хиляди деца в САЩ страдат от хипертония, не се диагностицират и лекуват

Хиляди деца в САЩ страдат от хипертония, не се диагностицират и лекуват

Хиляди деца в САЩ страдат от хипертония, не се диагностицират и лекуват - изображение

Изследване, което е било под наблюдението на Американската академия по педиатрия, излезе с данни, че стотици хиляди деца страдат от хипертония, която не е диагностицирана. Събраната информация от учените сочи, че само на 23 на сто от тях официално е поставена диагноза, а 10 на сто са определени с предхипертония. Децата с високо кръвно налягане и недиагностицирани с опасното заболяване в този случай са застрашени от диабет, сърдечни болести или рак още преди да достигнат зряла възраст.

Проучването обхващало ЕКГ-та на над 400 000 момчета и момичета, регистрирани в около 200 педиатрични отделения в САЩ за период от 1999 до 2014 г. Едва на 6% от подрастващите са предписани нужните лекарства и това за една година, през която са идвали на прегледи. Интересното е, че с такива показатели са диагностицирани деца, които имат висок ръст и предимно са момчета.

Специалистите от Case Western Reserve University предупреждават, че в последните години застоялият начин на живот и наднорменото тегло са причина за хипертонията при децата. Които имат повишено кръвно, развиват ранни симптоми на сърдечносъдови заболявания.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: wvgazettemail.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниКлинични пътекиЛеченияТестовеЗдравни съветиСнимкиАлтернативна медицинаПатологияИсторияХранене при...ДиетиПсихологияМедицински изследванияОрганизацииЗдравни проблемиФизиологияБотаникаСпортЛайфстайлИнтервютаСоциални грижиРецептиАнкетиОбразованиеСпециалистиНормативни актовеЗаведения