Начало Здравна медиа Здравни новини Ядосана майка: Препоръчаха диета на 4-годишната ми дъщеричка, защото е категоризирана с наднормено тегло

Ядосана майка: Препоръчаха диета на 4-годишната ми дъщеричка, защото е категоризирана с наднормено тегло

Ядосана майка: Препоръчаха диета на 4-годишната ми дъщеричка, защото е категоризирана с наднормено тегло - изображение

Британска майка предизвика дискусии в страната, след като медицинските сестри в детската градина категоризират 4-годишната й дъщеричка като "дете с наднормено тегло" и препоръчват тя да мине на диета.

29-годишната Саманта Страуд е бясна, че детето й, което консумира здравословна храна и се движи много, е определено като "дебело". Според жената това би могло да предизвика още в ранна възраст хранителни разстройства като анорексия и булимия. Малката Хъни Роуз тежи 18,9 кг при ръст 101,6 см, а според майка й е много подвижно дете, което редовно се храни с плодове и зеленчуци.Медицинските сестри в Детската академия Бриксингтън в Девън обаче стигат до извода, че детето е с наднормено тегло според Индекса на телесна маса за деца по програма за мониторинг на правителството.
Оттам препоръчват Хъни Роуз да мине на диета, за да намали килограмите си, тъй като спада към графа "наднормено тегло" според калкулатора.

Г-жа Страуд, чийто близък роднина в момента се бори с анорексия, е категорична, че подобни етикети в ранна детска възраст могат да се окажат опасни и да предизвикат смущения в храненето.

Нейното предупреждение идва само няколко дни, след като калифорнийски учени заявиха, че Индексът на телесната маса (БМИ), използван от лекари повече от 150 години, е погрешен и е "загуба на време". Те твърдят, че използването му е довело до това милиони хора неправилно да са етиикетирани с наднормено тегло или затлъстяване.

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияНовиниЛюбопитноЛайфстайлАлтернативна медицинаБотаникаМедицински изследванияЗдравни съветиХранене при...ФизиологияПсихологияСпортСнимкиИнтервютаПроизводителиЗаведенияДиетиТестовеЗаболявания (МКБ)ОрганизацииЗдравни проблемиРецептиКлинични пътекиКалкулаториАнкетиИсторияСоциални грижиНормативни актовеОбразованиеСпециалисти