Начало Здравна медиа Здравни новини 15-ти Национален кардиологичен конгрес с иновативни постижения и открития в областта на кардиологията

15-ти Национален кардиологичен конгрес с иновативни постижения и открития в областта на кардиологията

15-ти Национален кардиологичен конгрес с иновативни постижения и открития в областта на кардиологията - изображение

За 15-та поредна година в България се проведе Националният кардиологичен конгрес, в който взеха участие близо 1200 специалисти в областта на кардиологията, от страната и чужбина.

Събитието събра на едно място учени и фирми, разработващи софтуер и техника за диагностика, лечение и превенция на сърдечно-съдовите заболявания

Участниците в научната програма са обединени от общата цел да се запознаят от близо с най-новите постижения в областта на кардиологията, с които в бъдеще значително ще се подобрява здравето на пациентите, страдащи от сърдечни заболявания.

Конгресът продължи 3 дни – между 6 и 8 октомври. Мероприятията се провеждаха в 4 зали в НДК, София. Част от сесиите и събитията в Конгреса се излъчваха на живо в интернет.

Стотици участници във форума активно се включиха в организираните мероприятия: интерактивни научни сесии, лекции и дискусии. Редица водещи специалисти в страната и чужбина представиха най-новите си разработки и открития в областта на кардиологията и дискутираха новостите в превенцията и лечението на водещия фактор за преждевременна смърт на населението в САЩ и Европа - сърдечно-съдовите заболявания.

Основните цели на Конгреса са обмен на идеи сред специалистите и информиране на населението за различни методи за превенция на сърдечни заболявания.

Сред участниците в събитието бяха и голям брой световноизвестни фирми, работещи в сферата на разработването, патентоването и предлагането на медицинска апаратура и софтуер от ново поколение. БТЛ Индъстрийз представи на своя щанд иновационен софтуер за диагностика на един от най-сериозните и трудни за диагностициране проблеми при пациенти, страдащи от сърдечни заболявания, а именно синдрома на внезапната смърт. Само в САЩ повече от 325 000 пациенти страдат от това заболяване.

Поради трудността в диагностиката на този синдром, той често е причина за летален изход при пациенти със сърдечно-съдови заболявания. БТЛ Индъстрийз е сред малкото компании, които вече разполагат със собствен разработен и патентован софтуер за навременна диагностика на това коварно заболяване. Благодарение на този софтуер, пациентите могат да се диагностицират по време на ЕКГ изследване, което дава големи надежди за по-ефективна превенция на заболяването в бъдеще и спасяване на повече животи.

На Националния конгрес по кардиология 2016г., освен че бяха представени иновативни постижения и открития, с награди и отличия бяха удостоени учени и лекари за своя принос в кардиологията. С всяка изминала година броя на участниците в конгреса нараства, което прави ролята му в борбата със сърдечно-съдовите заболявания повече от значима!

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниМедицински изследванияЛюбопитноСоциални грижиСнимкиКлинични пътекиЛеченияИсторияБотаникаНормативни актовеЗдравни съветиОрганизацииСпециалистиЗаведенияЛайфстайлПсихологияДиетиИнтервютаХранене при...Направления в медицинатаАнкетиПроизводителиФизиологияСпорт