Начало Здравна медиа Интервюта Събития и представяния Теодора Петрова, управляващ партньор във Ведра: 20 години успех = качествен продукт + качествен екип

Теодора Петрова, управляващ партньор във Ведра: 20 години успех = качествен продукт + качествен екип

Теодора Петрова, управляващ партньор във Ведра: 20 години успех = качествен продукт + качествен екип - изображение

На 17 юни тази година Проспан празнува своя 20-годишен рожден ден на българския пазар. И ако през далечната 1998 г. продуктът има само няколко съперника, то сега се състезава с още 50 различни вида сироп за кашлица. Въпреки сериозната конкуренция, Проспан продължава да е номер едно по продажби на сиропните форми (по данни на IMS за България). „Две десетилетия сиропът е първи избор при кашлица и любима марка на няколко поколения българи. Проспан е класика и символ за качество в лечението на кашлица и заболявания на дихателните пътища.“, споделя г-жа Теодора Петрова, собственик на Ведра, ексклузивен представител на Проспан за България, Македония и Румъния.

От 1996 г. г-жа Петрова се занимава с внос и търговия на едро на лекарства, консумативи и хранителни добавки. Проспан е първият продукт, с който навлиза в бизнеса с ексклузивно медицинско представителство на реномирани европейски производители.

Теодора Петрова - Ведра

Г-жо Петрова, разкажете ни за първите стъпки на Проспан у нас?

В началото, когато подадохме документите за регистрация на продукта като лекарствено средство за лечение на кашлица с основна съставка екстракт от бръшлян, - спомня си г-жа Теодора Петрова - множество лекари подходиха скептично към нашия успех. За повечето фармацевти подобна стъпка беше абсурдна, тъй като растящият по нашите географски ширини бръшлян се смяташе за отровен.

Тогава цените на сиропите за кашлица бяха супер ниски, а в аптеките имаше около 300 продукта (от които 90% български). За сравнение, сега една аптека поддържа средно над 15 000 различни вида продукти от производители от цял свят.“

проспан

Как се наложи Проспан в такива условия?

Българинът има една природна интелигентност, с която отсява полезното от вредното и е ориентиран изконно към природните продукти. И Проспан като природен продукт успя доста бързо да си намери мястото при педиатрите, при ОПЛ и УНГ специалистите. По онова време и сега той беше и е абсолютен пазарен лидер в Германия и в световен мащаб - един от най-продаваните и доказал своите качества продукт. И въпреки че имаше хора, които твърдяха, че бръшлянът е отровен, имаше и други добре информирани, които бяха наясно с неговите уникални действия при всякакъв вид кашлици, бронхит и проблеми с белите дробове.

Защо избрахте да лансирате продукта у нас?

Проспан е единственият в света регистриран растителен продукт за кашлица с доказан механизъм на действие, благодарение на изключителния учен проф. Ханс Хеберлайн от университета в Бон, Германия. Той доказва четворното действие на Проспан – секретолитично, бронхоспазмолитично, антитусивно и противовъзпалително. Проспан е с патентована фомула на екстракт от бръшлян ЕА 575®. Фирма Енгелхард инвестира в разработването и на иновативни форми. На пазара, освен познатия на всички сироп, вече се предлагат и пастили за смучене, ефервесцентни таблети, капки и ликвид в сашета.

Как се "запознахте" с Проспан?

Запали ме мой съученик и приятел от Немската гимназия в Бургас. Той беше завършил медицина и току-що беше станал директор на представителството на голяма немска компания у нас. Тъкмо беше преминал обучение и с разпаленост ми разказа как се прави маркетинг на медицински продукти, как се прави презентация пред лекари, как се провежда постмаркетингово проучване.

Всичко това силно ме вдъхнови за нов бизнес. Така реших да отида на фармацевтичното изложение ЕКСПО ФАРМ в Мюнхен. Тогава изложенията бяха изключително бляскави и разточителни в сравнение с днешните. Най-силно впечатление ми направи щандът на фирма Енгелхард, изглеждаше като приказен замък. С екипа се харесахме от пръв поглед. Непосредствено след изложението подписахме договор с Енгелхард, а в средата на юни 1998 г. излезе първата регистрация на Проспан. И вече 20 години сме в на върха.

проспан

проспан


Каква е рецептата, за да достигнете и да се задържите на върха?

Рецептата за всеки успех е – качествен продукт и качествен екип, който работи с желание и професионализъм. Проспан е топ продукт през всички тези години, защото е качествен и от природата.

проспан

Снимки: Теодора Петрова

За Framar.bg:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ИНТЕРВЮТО

КОМЕНТАРИ КЪМ ИНТЕРВЮТО

ИНТЕРВЮТО Е СВЪРЗАН КЪМ

КатегорияБотаникаЛеченияПрезентацииЗдравни съветиВидеоСнимкиХранене при...Здравни проблемиНовиниИсторияЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайл