Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Алкохолът - начин на употреба

Алкохолът - начин на употреба

Алкохолът - начин на употреба - изображение
Кое оказва по-голямо въздействие върху организма ни - количеството алкохол, което изпиваме или как и кога пием?

Ръководителят на изследването Джон Кълън от Медицинския център към университета в Рочестър, щата Ню Йорк, заяви, че предишни проучвания са открили връзка между консумацията на алкохол и сърдечносъдовите болести, но неговият екип е ползвал данни, на каквито учените невинаги се осланят.

Изследването показало, че умерената употреба на алкохол - две питиета дневно 7 дни в седмицата, намалила атеросклерозата у мишки. Гуляите - 7 питиета дневно през уикенда, обаче ускорили развитието й.

"Хората трябва да си дадат сметка не само за изпитото от тях количество алкохол, но и за начина, по който го поглъщат, отбеляза Кълън. Те все още трябва да бъдат убеждавани, че гуляите са свързани с риск за здравето им." Резултатите от изследването са публикувани в Atherosclerosis.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.6, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниЛайфстайлПсихологияРецептиЛеченияХрани и ястияСпортИсторияСнимкиОрганизацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияЗдравни проблемиЕ-тата в хранитеСоциални грижиБотаникаХранене при...Нормативни актовеКлинични пътекиСпециалистиТестовеИнтервютаЗаведенияОбразованиеНаправления в медицината