Начало Здравна медиа Любопитно Козметика Вампирският фейслифтинг е полезен, но не подмладява

Вампирският фейслифтинг е полезен, но не подмладява

Вампирският фейслифтинг е полезен, но не подмладява  - изображение

Вампирската терапия представлява инжектиране на собствена кръв, което значително подобрява здравето, информират американски изследователи от Университета в Харвард.

Тази популярна терапия, под названието "вампирски фейслифтинг" се характеризира с вземане на собствена кръв от вената на ръката на пациент, която се обработва в центрофуга за получаване на плазма. След това се инжектира обратно в лицето на пациента, за да направи кожата по-гладка и еластична. Тази процедура изисква кръвта да е от по-млади хора.

Според американските учени терапията с инжектиране на "млада кръв" има съществени преимущества за здравето на човек, но не може да предотврати стареенето. Преди се е смятало, че "младата кръв" сама по себе си не е лекарство, а само оказва благоприятно въздействие на старата кръв. Тя съдържа инхибитори, на които трябва да се влияе, за да се намали стареенето.

В експеримент с мишки учени от Харвард са установили, че нивото на анти стареене на протеина GDF-11 в кръвта на мишки намалява с възрастта. Но инжектирането на"млада кръв" спомага за изграждането на протеина, като по този начин се постига ефекта на подмладяване.

Изследователи от Калифорнийския Университет В Бъркли са решили да повторят този експеримент, преливайки "млада кръв" на възрастни мишки. Това преливане е позволило да се закрепи здравето на животните, но не е довело до подмладяване.

"Дори младата кръв да не дарява на човек вечна младост, в процеса на експеримента с мишки, позволи да се намалят мастните депа около черния дроб и да се подобри процеса на мускулна регенерация при животните", обясняват специалистите от Калифорния.

Снимка: TheHealthSite.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗаведенияФизиологияНовиниХранене при...ЛюбопитноСнимкиМедицински изследванияАлтернативна медицинаНаправления в медицинатаИсторияЗдравни съветиЛайфстайлОрганизацииНормативни актовеЛеченияСпортДиетиСпециалистиБотаникаКлинични пътеки