Големите количества сол в храната могат да забавят пубертета
Храната с високо съдържание на сол може да забави настъпването на пубертета. Това сочат резултатите от ново проучване на учени от САЩ.
Резултатите от изследването са обявени по време на Европейския конгрес по ендокринология. От тях става ясно, че излишната сол в хранителния режим може да забави началото на пубертета. Това носи негативни последици и за репродуктивното здраве.
Излишното количество сол в храната забавя промените в организма, но неблагоприятен ефект има и липсата на сол.
Ако в края на пубертета децата прекаляват с консумацията на сол, това може да доведе до намалена плодовитост и поведенчески проблеми.
Световната здравна организация препоръчва възрастните хора да консумират не повече от 5 гр сол на ден. Средният американец приема по 10 грама на ден, а британците – 8 грама. Експертите са на мнение, че това се дължи на популярните заведения за бързо хранене.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КНИГА ЗА ВСЯКО МОМИЧЕ - ВИОЛЕТА БАБИЧ - ХЕРМЕС
КНИГА ЗА ВСЯКО МОМЧЕ - ВИОЛЕТА БАБИЧ - ХЕРМЕС
НАРЪЧНИК ЗА ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ (МОМИЧЕТА) - ШАРИ КУМС - ХЕРМЕС
НАРЪЧНИК ЗА ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ (МОМЧЕТА) - ШАРИ КУМС - ХЕРМЕС
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
ПРОМОАРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
ПРОМОСТАТИЯТА е свързана към
- Грижа за детето
- Какво лекува английската сол
- Пубертет при момчета
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Пубертет при момичета
- Солеви разтвори
- Натрий – значение за организма и хранителни източници
- Високото кръвно налягане е вследствие на бъбречни заболявания, а не на кардиологични
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Как да спасим пресолените ястия
- Полезни и вредни видове сол
Коментари към Големите количества сол в храната могат да забавят пубертета