Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Братята влияят на съзряването на сестрите си

Братята влияят на съзряването на сестрите си

Братята влияят на съзряването на сестрите си - изображение

В зависимост от това дали момичето в семейството има по-голям или по-малък брат, съзряването й протича по различен начин. Този извод е резултат от наблюдението на учени от Западноавстралийския университет над 237 фамилии. Поведенческият специалист Фрита Милн споделя, че това изследване е дало по-голяма яснота как динамиката в семейството влияе на човешкото развитие.

Проучването показва, че ако девойката има по-голям брат, менструацията й се забавя с близо година. Обяснението е, че момчетата често карат сестрите си да се чувстват под стрес, а освен това те доста повече от тях консумират по-големи количества храна.

По-малките братя пък забавят с малко повече от 1 година сексуалната активност на своите каки. Причината е, че често на момичетата им се налага да се грижат за тях и да изпълняват ролята на майки. Обслужват ги, играят си с тях и затова „отлагат“ съзряването, защото им се налага да бъдат едновременно и деца, и големи.

За целта на изследването специалистите са премахнали странични фактори като принадлежността към дадена икономическа или социална класа, пише Обекти.бг.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: drhallyu.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиФизиологияЛечения