Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Децата на по-възрастни родители са по-умни от децата на по-млади родители

Децата на по-възрастни родители са по-умни от децата на по-млади родители

Децата на по-възрастни родители са по-умни от децата на по-млади родители - изображение

Децата на възрастни родители са по-умни и амбициозни от децата на по-млади родители. Тази закономерност са доказали британски и американски специалисти от Кралския колеж в Лондон.

В свое проучване учените са анализирали данни от 15 хиляди двойки близнаци от Великобритания. Децата са били подложени на тестове за интелигентност, отчитани са интересите им, както и нивото на социална изолираност.

Резултатите от изследването показват, че децата от по-възрастни родители имат своето предимство. Те са по-съсредоточени към своите интереси и цели, не се засягат от мнението на останалите за тяхната личност, както и от обществените задачи. Тези деца имат по-добри перспективи в образованието и кариерата.

Специалистите обясняват факта с това, че възможността по-зрелите мъже да имат висок социално-икономически статус и сериозна кариера от по-младите бащи е доста по-голяма. Това предразполага израстването на техните деца в по-добра и благоприятна среда. Достъпът до образование е по-качествен и преценен, опитът е по-голям и съобразено поднесен.

С проучването си доказахме, че децата на по-възрастни родители успяват по-добре в своето развитие и в живота“, коментира Магдалена Чнечка, ръководител на изследването.

Въпреки това специалистите уточняват, че изводите им не би следвало да бъдат използвани като аргумент за семейно планиране.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: mamamia.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиАнкетиНовиниЛюбопитноОрганизацииИнтервютаХранене при...СпортРецептиИсторияТестовеАлт. медицинаНормативни актовеОбразованиеЗаведенияСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника