Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве Оценяват здравето на днешното поколение като по-лошо от това на по-старото

Оценяват здравето на днешното поколение като по-лошо от това на по-старото

Оценяват здравето на днешното поколение като по-лошо от това на по-старото  - изображение

Днешното поколение хора, които са в зряла възраст, са здравословно 15 години по-възрастни от своите родители, когато са били на същата възраст, сочи изследване, направено от учени от Холандския национален институт за обществено здраве и околна среда.

В продължение на 25 години били проучени 6000 души на 20, 30, 40 и 50 години. Изводите са, че младите поколения имат по-големи проблеми с метаболизма, резки промени в кръвното и теглото. Децата са в по-лошо общо здравословно състояние, което води до затлъстяване и диабет, отколкото техните родители са били. В процентно съотношение мъжете над 30 г. са с 20% повече предразположени към затлъстяване в сравнение със своите бащи, а дамите над 20 г. – два пъти повече се подложени на риск в това отношение.

Според учените тези резултати подсказват, че днешните поколения трябва да полагат много по сериозни грижи за здравето си. Дори има опасност животът на хората да започне да се скъсява заради увеличаващите се проценти на затлъстели хора.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: cje.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЗаведенияНовиниСнимкиЛайфстайлСоциални грижиПсихологияЛеченияАнкетиОрганизацииБотаникаКлинични пътекиСпециалистиДиетиТестовеВидеоИнтервютаСпортМедицински изследванияЗаболявания (МКБ)Алтернативна медицинаХранене при...Здравни проблемиИсторияРецептиОбразованиеНормативни актове