Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Децата се влияят изключително много от промяната на времето през пролетта

Децата се влияят изключително много от промяната на времето през пролетта

Децата се влияят изключително много от промяната на времето през пролетта - изображение

Пролетта предлага нови изпитания пред имунната ни система и здравето ни. Особено чувствителни към промените във времето са децата. Те са по-предразположени от възрастните към изпотявания, които повишават риска от простудни заболявания. Наред с тях по това време на годината оплакванията от ринофарингити, ангини, отити и ларингити са много чести, не са изключения и бронхитите и пневмониите. Родителите трябва да внимават много и с ентероколитите, които протичат с диария, повръщане, болки в корема и висока температура. Като проблем може да се появи и дехидратация. А инфекциите на пикочните пътища също често тормозят деца и възрастни.

Лекарите наблюдават две крайности в поведението на родителите. Едните водят детето при джипито и при най-леката температура или симптом. Другите се забавят с лечението, не преценяват добре ситуацията и отиват при доктора, когато болестта вече се е много развила. Специалистите съветват да се потърси лекарска помощ, когато детето поддържа висока температура три дни подред, отказва да се храни и да пие, има нарушено общо състояние и дишане. В лечението на малките деца преобладават симптоматичните лекарства, витамините и хомеопатичните продукти, защото повечето заболявания при тях са причинени от вируси. В началото на всяка една такава инфекция медиците препоръчват на родителите да дават повече течности, витамин С, Тонзилотрен или Инфлуцид според симптомите дали има болки в гърлото или повишаване на температурата, както и Цинабсин при хрема. По 1 таблетка на всеки час може да се приема от тях, най-много 8 за деня, когато болестта е в силата си, и по 3 таблетки дневно, когато са отминали острите пристъпи.

Все пак лекарите предупреждават, че е най-добре да залагаме и разчитаме повече на закаляването, движението и правилното хранене, за да изгради детето силен имунитет. Като грешка се отчита честото и постоянно даване на химични субстанции, дори и безобидни на пръв поглед. Полуфабрикатите и дългото стоене в затворени пространства заради телефоните и компютрите също се отразяват на детския имунитет.

Няма универсални препоръки или стандарт, но се смята, че е нормално едно дете да боледува от ринофарингити и настинки 6-8 пъти в годината. Във възрастта от 1 до 4 г. даже още по-вероятно. Просто родителите трябва да са по-търпеливи и подготвени, че това ще се случва, и да взимат адекватни мерки, особено ако децата им посещават градина или ясла. Колкото и да са неприятни подобни моменти, чрез болестите имунитетът на малките деца съзрява и добива съпротивителни сили.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: achieve.cloudpress.ws

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...Алтернативна медицинаЛеченияНовиниЛайфстайлСнимкиБотаникаДиетиРецептиНормативни актовеИсторияСпециалистиМедицински изследванияКлинични пътекиТестовеАнкетиПсихологияИнтервютаСпортОбразованиеСоциални грижиОрганизацииЗаведения