Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Експерти са установили как да се изпитат множествени оргазми подред

Експерти са установили как да се изпитат множествени оргазми подред

Експерти са установили как да се изпитат множествени оргазми подред - изображение

Жената действително може да изпита множество оргазми по време на секс. Учените вече са установили кои са ключовите фактори, които способстват за достигането на редица поредни оргазми. Открояват се три основни пункта.

Според проучване на американски сексолози жената може да изпита супер оргазми – над 50 броя подред за кратък период. За постигането на това са нужни комбинация от релаксация, йога и силна емоционална връзка с партньора. Това откритие опровергава различни теории, че множествените оргазми не съществуват в природата.

В хода на изследването си учените са наблюдавали дейността на мозъка при пет дами. Резултатите са показали, че при жените, които изпитват множествено оргазми, се повишава нивото на окситоцин в кръвта. Той често се нарича "любовен хормон"  и помага на хората да създадат силна емоционална връзка със сексуалния си партньор.

Учените подчертават, че всички жени, способни на множество оргазми, се отличават и с бърза възбудимост. При тези дами мозъкът е в спокойно състояние по време на целия полов акт, вместо да са фокусирани върху достигането на оргазъм.

Възрастта на жените няма основно значение и отношение към достигане на множествени оргазми. Учените подчертават, че две от дамите в проучването са били на 52 и 56 г. Всички те са установили, че са способни на множествени оргазми, но по различни причини. При едни е помогнало практиката на тантрически секс, при други - йогата, а при трети – тясната емоционална връзка с партньора.

По статията работиа: Велина Неделчева

Снимка: Desprendida

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноТестовеСнимкиЛайфстайлПсихологияНовини