Начало Здравна медиа Любопитно Интимно Жените получават повече удоволствие от секса, в сравнение с мъжете

Жените получават повече удоволствие от секса, в сравнение с мъжете

Жените получават повече удоволствие от секса, в сравнение с мъжете - изображение

Жените получават по-голямо удоволствие от секса в сравнение с мъжете, информират канадски изследователи от Университета в Конкордия.

Прието е, че мъжете мислят за секс около 24 часа в денонощието и винаги са готови, а за жените по-важно е психологическата страна на отношенията. Канадските учени са успели да докажат, че жените получават повече наслада от секса. Те са способни да изпитат по-дълбоки и различни усещания по време на секс, в сравнение с мъжете. Авторите са подчертават, че съществуват четири зони, предизвикващи оргазъм в женското тяло – клитор, вътрешна зона около G-точката, шийката на матката и зоните около зърната. Жената изпитва върховния момент не само от едната зона, а от всичките взети заедно. По усещане оргазмите не са еднакви за всяка жена. При всяка представителка на нежния пол това е различно по интензивност усещане.

Изследователите подчертават, че жените имат много значими възможности да тестват различните видове оргазъм по време на секс. Тези различия се определят психологически и физиологически от женския организъм. По този начин женския оргазъм се отличава значително от мъжкия, представляващ обикновена еякулация.

Канадските учени отбелязват, че това предимство обуславя значително по-голямото усещане на удоволствие на жените по време на секс, в сравнение с мъжете.

Снимка: neswacafe.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноТестовеЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиНовиниСпортАлтернативна медицинаХранене при...ИсторияФизиологияСоциални грижиОрганизацииАнкетиЗаведенияРецептиКлинични пътекиДиетиНормативни актовеЛеченияСпециалистиБотаника