Начало Здравна медиа Любопитно Знаете ли, че... Започват войните за температурните разлики между жените и мъжете

Започват войните за температурните разлики между жените и мъжете

Започват войните за температурните разлики между жените и мъжете - изображение

Започват войните за температурните разлики в помещението между мъжете и жените, информират британски специалисти във в. „Метро“.

С настъпването на хладното време започват споровете и дори скандалите между мъже и жени относно температурата на стаята или офиса. Това се дължи на естествено физиологично състояние, обяснява вестникът. По природа мъжете са по-студенолюбиви същества, докато жените предпочитат по-високи температури, за да се чувстват комфортно.

Средната температура на помещенията обикновено е около 20 градуса по Целзий. За жените това е прекалено студено. Те се чувстват най-добре при средно 24-25 градуса. Мъжете обаче се чувстват чудесно при температура около 18-20 градуса, предава Дарик.

Други изследвания пък показват, че температурата на ръцете при жените е с 3 градуса по-ниска от температурата на ръцете при мъжете. Специалисти обясняват, че това се дължи на женския хормон естроген. Благодарение на него кръвта в организма на дамите леко се сгъстява, което ограничава кръвния поток към крайниците. Ето защо повечето жени са с хладни и дори студени крака и ръце. Когато дамите са в овулация и естрогенът е с повишени нива, то на жените им е още по-студено.

Други изследвания относно температурната предразположеност на мъжете и жените посочват, че съществува дискриминация на работното място. В множество офиси климатичните системи са настроени спрямо метаболизма на мъжете, а не спрямо на жените. Това допринася за неблагоприятното разположение на дамите и към работата, и към колегите.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: vix.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноИсторияНовиниФизиологияСнимкиАнкетиПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиБотаника