Начало Здравна медиа Любопитно Нашето здраве ЗА СВЕТОВЪРТЕЖА Е ВИНОВЕН ВЕСТИБУЛАРНИЯТ АПАРАТ

ЗА СВЕТОВЪРТЕЖА Е ВИНОВЕН ВЕСТИБУЛАРНИЯТ АПАРАТ

ЗА СВЕТОВЪРТЕЖА Е ВИНОВЕН ВЕСТИБУЛАРНИЯТ АПАРАТ - изображение

    За осъзнаване на положението ни в пространството е отговорен вестибуларният апарат. Неговата неправилна работа предизвиква световъртеж. Хората наричат световъртеж най-различни състояния. Истинският световъртеж или вертиго е илюция за движение на тялото или околните предмети. Това често е съпроводено от гадене, повръщане, повишено потоотделяне, чувство на страх и шум в ушите. Причините за световъртеж са прекалено много. Той може да възникне при заболявания на очите, сърцето, вътрешните органи, при ендокринни дисфункции, инфекциозни болести, аритмии и други проблеми.

    Но най- често главата започва да се върти при ушни патологии и при заболявания на централната нервна система.

    Ако има патология на вътрешното ухо, трябва възможно най- бързо да се вземат мерки за избягване на сериозни проблеми със слуха, включително пълна глухота. След намесата на лекаря състоянието се нормализира, пристъпите на силен световъртеж с нарушение на координацията изчезват. Случва се проблемът да е предизвикан от съдовата патология. Тогава световъртежът започва поради натрупването на холестерол и други вредни вещества върху стените на съдовете, хранещи главния мозък. По тази причина мозъкът не се храни достатъчно.

    Съществуват медицински центрове, в които лечението се провежда чрез очистване на съдовете от патологичните вещества.

    От кръвта се отделят вредните вещества, нейният здрав състав се възстановява и тя сама разтваря холестероловите плаки. След курс от процедури се подобрява общото състояние, повишават се жизнените сили и главоболието и световъртежът изчезват.

    За да се изясни конкретната причина за световъртежа, трябва да се обърнете към невролог. Той, ако е необходимо, ще ви изпрати при ларинголог или друг специалист.

    Разбира се, това далеч не са всички причини, предизвикващи този толкова неприятен симптом. Във всеки случай на често повтарящ се световъртеж непременно потърсете лекарска помощ. След грамотно проведено лечение всичко ще застане по местата си и вие отново ще почувствате нормалното земно притегляне.

За Framar.bg: в-к Здраве за всички

Още по темата:

3.3, 6 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиАлтернативна медицинаКлинични пътекиЛайфстайлБотаникаХранене при...СпортТестовеЛеченияИсторияМедицински изследванияНовиниСпециалистиНормативни актовеЗаведенияДиетиФизиологияСнимкиОрганизации