Начало Здравна медиа Любопитно Отслабване и спорт Здравословното отслабване е не повече от 1,5 кг на месец

Здравословното отслабване е не повече от 1,5 кг на месец

Здравословното отслабване е не повече от 1,5 кг на месец - изображение

Излишните усилия за намаляваяне на теглото са опасни за здравето. Здравословното и правилно отслабване не трябва да надвишава 1,5 кг на месец, според професор Хелмут Гохлк от Университета във Фрайбург.

В желанието си да отслабнат, някои хора изпадат в крайности: да отслабнат до отпуската, до рождения ден и подобни. Дори тези опити да се окажат успешни, в повечето случаи са кратковременни и не остават без неприятни последици за здравето и външния вид на човек.

Според кардиологът Гохлк, за да бъде правилно и здравословно отслабването, храната трябва да се намали и да се характеризира с 500 ккал на ежедневие. В този случай човек ще отслабне средно с 1,5 кг. на месец и може по-лесно да привикне към новия режим на хранене. Това ще позволи диетата да не се превърне в обременение за него в дългосрочен план.

Радикалните мерки за отслабване могат да доведат до момента, в който тялото бързо да превключва в режим на пестене на енергия. По този начин  производителността е сериозно намалена и теглото се запазва. Ако човек започне да измъчва тялото си с неустоим глад, то започва да намалява мускулната си маса. В тази ситуация моралният дух пада изключително, много хора решават да се откажат от опитите да отслабнат и бързо наддават тегло, дори повече от преди.

"Ако човек е решил да отслабне бързо, необходимо е да бъдете контролиран от лекар диетолог", предупреждава професор Голк.

Снимка: Diets Advisor


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлДиетиЛюбопитноСпортСнимкиПсихологияХранене при...Алт. медицинаИсторияНовиниРецептиТестовеБотаникаЛеченияКалкулаториПроизводители