Начало Здравна медиа Любопитно Грижа от природата Канелата забавя процеса на стареене

Канелата забавя процеса на стареене

Канелата забавя процеса на стареене - изображение

Редовната употреба на канела в менюто на човек способства за активирането на физиологически процеси, забавящи процесите на стареене. До този извод са стигнали специалисти от университета на Северен Охайо в САЩ.

Специалистите са обърнали внимание на всички известни качества на канелата. Нейната системна употреба позволява подмладяването и удължаването на живота, според учените.

Авторите на изследването под ръководството на професорът по биохимия Ейми Стокър са установили, че усвояването на канелата се свързва с редица функции, благодарение на което се осигурява положителен ефект на организма.

Канелата встъпва във взаимодействие с някои ензими в организма. Последващи изследвания са показали, че съдържащите се в канелата антиоксиданти забавят процесите на стареене.

Биолозите са установили също, че използването на канела стимулира активирането на метаболитните процеси, с които се свързват запазването на хармония и доброто състояние на кожата. Тези фактори оказват доста подмладяващ ефект и вид. 

Според по-ранни изследвания върху качествата на канелата доказват важната роля на съставката като мощен антивирусен агент. Има достоверни твърдения, че редовната консумация на подправката оказва изключително положителен ефект върху мозъка, като укрепва паметта и активното мислене.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Mais Sa?de

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСпортСоциални грижиИсторияНовиниБотаникаРецептиАлтернативна медицинаДиети