Консумирането на плацента вече не е необичайна практика
Китайски билкари смятат, че поглъщането на защитния слой, който свързва бебето към стената на матката, е разумно, когато става въпрос за подхранване на организма след раждането.
Айла Явин, китайска билкарка и акупунктуристка, специализирана в областта на здравето на жените, казва: "Вие прекарвате девет месеца в изграждането на плацентата и когато родите губите огромно количество кръв".
"Яденето на плацента е добро за вашето здраве поради няколко причини. Плацентата съдържа високи нива на окситоцин - хормон на "любовта", който стимулира производството на мляко и помага на матката отново да се върне към нормалния си размер. Когато родите, вашите нива на хормони спадат, поради което много жени страдат от следродилна депресия в продължение на дни, дори месеци. Когато ядете плацентата си, вие заменяте тези хормони, така че производството на мляко е най-оптимално", сподели още Айла Явин.
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИЕЛЕНДА ХИДРАТИРАЩ ЛИФТИНГ ОКОЛООЧЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ С ПЛАЦЕНТА 15 мл
НовМАСКА ЗА КОСА МИОСОТИС С ПЛАЦЕНТА И КОСТЕН МОЗЪК 500 мл.
ВИКТОРИЯ БЮТИ АМПУЛИ ПРОТИВ КОСОПАД С ПЛАЦЕНТА И ВИТАМИНИ 10 мл * 5
ЕВОЛЮШЪН АМПУЛИ С ПЛАЦЕНТА ПРОТИВ КОСОПАД 10 мл. * 12
АМПУЛИ ПЛАКО ЗА КОСА С ПЛАЦЕНТА * 12
БЛЕК ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД С ПЛАЦЕНТА И ПАНТЕНОЛ 500 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Бременност и майчинство
- Бременност
- Защо възрастта на майката има значение за забременяването
- Средства против гадене и повръщане при бременност
- Антибиотици по време на бременност
- Установяване на бременност с домашни средства
- Лечение на настинка и грип при бременни
- Лечение при токсоплазмоза
- Кои билки може да предотвратят нежеланата бременност
- Лечение на хемороиди при бременност
- Лецитин: полезни свойства и приложение
Коментари към Консумирането на плацента вече не е необичайна практика