Начало Здравна медиа Любопитно Грижа за детето Крие ли рискове късното проговаряне при децата

Крие ли рискове късното проговаряне при децата

Крие ли рискове късното проговаряне при децата - изображение
  Децата, които проговарят късно, са нормални и се развиват напълно добре психически, уверяват австралийски учени на основата на нови проучвания. Според тях родителите трябва да поизчакат известно време, а не да се паникьосват напразно.

  От 7 до 18 % от децата закъсняват с проговарянето, но в момента, когато влизат в училище, почти всички наваксват. Учените от университета в Западна Австралия решили да изяснят какъв ефект от гледна точка на далечната перспектива оказва задържането в усвояването на езика. Те анализирали поведението на над 1400 деца на двегодишна възраст. От тях всяко десето започнало да говори късно.

  13% от тях били стеснителни и не толкова активни като другите. След 5 г. обаче тази отлика изчезвала. Според учените само в ранното си детство тези деца имат известни проблеми с поведението, но мозъчното им развитие е напълно нормално.

За Framar.bg:

Още по темата:

3.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛеченияЛайфстайлСпециалистиСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияНовиниСнимкиКлинични пътекиАлтернативна медицинаСпортНормативни актовеИсторияИнтервютаАнкетиРецептиХранене при...ЗаведенияОрганизацииОбразованиеМедицински изследванияБотаника